Bursa Construcțiilor Investiții Piața Imobiliară Prețuri Amenajări Proiecte Locuinte
 arhivă reviste:     Autorizații   Certificate   Licitații      Newsletter     Abonează-te   LogIn Abonați   Despre noi 
 arhivă articole:    
 Prima Pagină
 Ştirile Zilei
 Locuinţe
 Piaţa Imobiliară
 Proiecte
 Amenajări
 Smart City
 Materiale
 Preţuri
 Finanţare
 Investiţii
 Perspective
 Consilier
 Legea
 Companii
 Internaţional
Reviste
Bursa Construcțiilor numărul 8 / 2018
Bursa Construcțiilor numărul 7 / 2018
Bursa Construcțiilor numărul 6 / 2018
Bursa Construcțiilor numărul 5 / 2018
Piata Imobiliara
DAN PETRE, D&D RESEARCH
"Pentru noi, imobiliarele sunt forma supremă de investiție"
14.11.2018
Alte articole din secțiune
 • Numărul de tranzacții imobiliare scad cu 21%
 • Orbis și AccorHotels deschid un nou hotel ibis în București
 • Ecovillas Company investește 10 milioane de euro într-un ansamblu rezidențial în Mogoșoaia
 • Onix Park North Area Residence, investiție de 32 milioane euro
 • Proiect imobiliar de 5 miliarde euro la marginea Vienei
 • La Gloire construiește un bloc de locuințe pe malul Lacului Valea Șaulei
 • Ansamblu rezidențial nou cu 1.000 de apartamente în Mamaia Nord  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Aqua City, un cartier rezidențial bazat pe apă   Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • "Cartierul Solar - cel mai mare ansamblu rezidențial cu energie verde din Europa de Est"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Central District, ansamblu rezidențial nou cu 194 de apartamente  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • "Cumpărătorii cântăresc tot mai mult decizia de a achiziționa o casă"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • "Românii, tot mai interesați să investească în proprietăți de vacanță din străinătate"  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Cerere mai mare decât oferta, pe Valea Prahovei
 • Hotelul Dunărea din Capitală, transformat în proiect rezidențial  Necesita Abonament Abonament STANDARD
 • Prima fază din Luxuria Domenii Residence, precontractată în proporție de 47%
 •      Investițiile în imobiliare reprezintă forma supremă de investiție pentru cetățenii țării noastre, a declarat ieri Dan Petre, fondator D&D Research în cadrul conferinței BCR Expert Hub, ce a avut drept tematică centrală economia comportamentală.
       Potrivit domniei sale, sunt mai mulți factori care explică acest lucru.
       Dan Petre a spus: "Unul stă în ceea ce s-a întâmplat imediat după revoluție cu distribuția fondului locativ. Este un accident economic. Nu cred că s-a mai întâmplat în altă parte a lumii o realocare de bogăție atât de mare către toată lumea (...) O generație în sociologie este definită la circa 25-30 de ani, depinde cine o definește. Este nevoie cam de 50 de ani ca să se șteargă niște pattern-uri (n.r. tipare) din momentul 1990".
       Dan Petre a mai declarat: "Un motiv este cel cultural și ține de relația cu locuința (...). Avem un adevărat cult pentru locuințele consistente. Chiar și din punctul de vedere al preferințelor pentru materialele de construcții. În România față de alte țări, preferința este către lucruri solide - ciment, cărămidă. Spre deosebire, în Statele Unite este preferat lemnul, prefabricatele și rigipsul".
       Potrivit celor prezenți, în țara noastră 97% dintre persoane sunt proprietare ale locuințelor în care stau, cel mai ridicat procent din Uniunea Europeană.
       Majoritatea cetățenilor țării noastre au drept motivație dominantă evoluția/creșterea personală, iar una din patru persoane își doresc o viață echilibrată între serviciu și viața personală, potrivit unui studiu Unlock Research, realizat în ianuarie 2018 în mediul online, pe un eșantion de 2.224 CAWI, 276 offline, peste 18 ani, populație bancarizată, reprezentativă național, cu un grad de încredere de 95%.
       Conform specialiștilor prezenți la evenimentul de ieri, copiii din ziua de azi încep să economisească mai devreme, inclusiv la vârsta de patru ani, în timp ce părinții și bunicii făceau acest lucru după 18 ani. Cei mai mulți copii strâng în medie între 350 și 800 de lei pe an, cu care își cumpără biciclete, aparate foto sau jocuri TV, iar cei care investesc cei mai mult în educație sunt adolescenții cu vârste între 16 și 20 de ani. Primii bani strânși de copiii între 11 și 15 ani se duc pe biciclete și patine cu rotile, apoi pe jucării, telefoane și accesorii, în ordinea preferințelor. Adolescenții - cu vârste între 16 și 20 de ani - au cheltuit primele economii cel mai mult pe telefoane și accesorii, apoi pe cadouri și studii. Tot telefoanele și accesoriile au fost prioritare pentru tinerii între 21 și 25 de ani, urmate de biciclete, patine cu rotile și vacanțe, intrate pentru prima dată în acest top. Cei între 26 și 79 de ani au declarat că și-au cheltuit primii bani economisiți pe haine și încălțăminte. Mobilele și electrocasnicele intră în preferințele de achiziție pentru primii bani economisiți abia de la 26 de ani și urcă și mai mult în topul preferințelor odată cu vârsta, potrivit unui studiu efectuat de BCR, realizat în perioada august - septembrie 2018, pe 2.500 de respondenți.
       87% dintre cetățenii țării noastre își doresc servicii bancare personalizate, 38% vor statistici cu cheltuielile avute, 33% doresc asistent virtual, 80% vor un răspuns în maxim o zi de la o bancă, potrivit unui studiu iSenseSolutions, din septembrie 2018, bazat pe un panel online, cu un eșantion de 1.000 de respondenți, peste 18 ani, reprezentativ urban, cu o marjă de eroare +- 3% și grad de încredere 95%. 
   
  A.I.
   
  [ tipărește articolul ] Tipărește articolul
   
  .